ASML en GLOW verdiepen partnership

Na lichtkunstwerk _ROOT van de Eindhovense kunstenaar en designer Gijs van Bon op GLOW 2017,  treffen hightech bedrijf ASML en Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven dit jaar elkaar opnieuw in _PING: het nieuwe werk van Gijs van Bon. Een kunstwerk waarin traditionele Chinese lichtkunst samengaat met interactieve toepassingen van licht in netwerken. Een uniek project dat zowel zichtbaar is op GLOW Eindhoven als op het Qinhuai lichtfestival in Nanjing in 2019.

Met dit project laat GLOW een nieuwe manier van investeren en samenwerken zien die past bij het lichtfestival: het verbinden van talenten of gerenommeerde kunstenaars en designers aan hightech organisaties in Eindhoven, zoals ASML. “We werken al jaren met GLOW samen, omdat het op verschillende niveaus te maken heeft met wat wij doen. We zijn, net als Glow, gericht op licht en technologie. We ondersteunen met veel plezier een florerend festival dat niet alleen van grote waarde is voor de stad Eindhoven maar ook voor de stad Nanjing, waar ASML ook een kantoor heeft’,” Hank Oosterbaan, Global Manager Labor Market Communications, ASML.

_PING

_PING beleeft zijn wereldpremière op GLOW en valt in de categorie ‘Nieuw Licht’ dat garant staat voor talent en innovatie. Het lichtkunstwerk reist daarna de wereld over naar Qinhuai lichtfestival in Nanjing China in 2019. Zo verspreidt GLOW Eindhoven samen met ASML de missie: Eindhoven maakt het verschil in lichtkunst.

Langs een lange lijn op de GLOW route van 250 bakens genereert _PING een kettingreactie van door het publiek ingesproken berichten. De lantaarns geven de berichten aan elkaar door in de vorm van licht en geluid en geven hiermee een dynamisch en positieve bijdrage aan het straatbeeld en de gemeenschap. Op het platform op het 18 Septemberplein kan de bezoeker een boodschap voor het GLOW publiek achterlaten op de GLOW route. Zodra de boodschap ingesproken is en het einde van de trommelstok oplicht, kan er op de grote Chinese trom geslagen worden. Met de slag wordt de boodschap de keten van bakens ingeschoten.

GLOW & Eindhoven

GLOW geeft vorm aan het DNA van Eindhoven. Eindhoven is van oudsher de lichtstad maar nu sterker dan ooit de stad van Technologie, Design en Kennis, en dan vooral de combinatie daarvan. Met licht laat GLOW Eindhoven dat op een magische en toegankelijke manier zien.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

Glow nieuws in je mailbox


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.