Museum Monsters

Alle basisschoolleerlingen en brugklassers uit Eindhoven verzamelen! Van 12 tot 19 november veroveren de GLOW Museum Monsters het Van Abbemuseum. GLOW roept alle kinderen op om zich te verenigen en aan te sluiten. Doe jij ook mee en teken je een monster die het museum insluipt? Of maak je een button zoals alle andere leden van de Museum Monsters? Het is nog een groot geheim, dus vertel het niet verder…

Play

Verover het van Abbemuseum

Aaaaaaaahhhhaaaa monsters! Gelukkig zijn ze helemaal niet eng, maar vooral heel erg leuk, grappig en een beetje griezelig. Je kunt ze zelf maken. En omdat monsters geen vanzelfsprekende vorm hebben, kun je daar met je fantasie helemaal je eigen draai aan geven. Krijgt jouw monster één oog, zeven of tien? Armen en benen of misschien wel gevaarlijke klauwen? Hoorns of haren? Alle kinderen en brugklassers die stiekem in de klas een Museum Monster hebben gemaakt, dragen hun steentje bij. Wil jij ook weten hoe je meedoet? Lees dan hier snel verder!

Het is de bedoeling dat al die vreemde monsters op zondag 13 november het Van Abbemuseum overnemen. Om 18:15 uur hebben zij afgesproken, samen met alle leden – kunstenaars en tekenaars. De spanning is om te snijden, niemand weet dit nog. Als alle lichten aan gaan, komen de Museum Monsters tevoorschijn. Daar zijn ze! Op het hele museum geprojecteerd! Je bent er toch wel bij? Bekijk hier hoe je de monsters maakt en hoe het geheime programma eruit gaat zien.

Hoe doe je mee?

Maak je eigen Museum Monster en Monster Button

Je kunt op school of thuis aan de slag om je eigen fantastische Museum Monsters te tekenen. Wil je weten hoe dat moet? Bekijk hier de instructievideo.

Instructie

Upload jouw Museum Monster

Wij zijn super benieuwd naar jouw Museum Monster. Upload jouw Monster zodat je ‘m levensgroot maakt!

Upload jouw creatie

Museum Monsters galerie

Jullie monsterwerken zie je hier alvast terug in de galerie! Geniet van deze kunstwerken en kom naar het eindresultaat kijken op GLOW!

Galerie

Verover het Van Abbemuseum op zondag 13 november

Kom naar het Van Abbemuseum op zondag 13 november om 18:15 uur. Dit is dé dag dat de Museum Monsters het Van Abbemuseum overnemen.

Verover het Van Abbemuseum

Het concept

In dit lichtkunstwerk van Hugo Vrijdag veroveren de basisschoolkinderen en brugklassers het Van Abbemuseum met zijn Museum Monsters. Hij haalde inspiratie uit de lockdown, waar hij in Europese steden gesloten winkels en verlaten straten zag. Jongeren namen de uitgestorven straten over met graffiti en throw-ups. De tatoeages van de stad. Voor één keer mogen de kinderen het Van Abbemuseum overnemen met hun eigen creaties. Ieder kind kan zijn iets laten zien, individueel maar toch samen. Een gezamenlijk kunstwerk dat het Van Abbemuseum overneemt, van binnen én van buiten. Laag voor laag komen de monsters tot leven, ze creëren de huid van de stad die dikker en rijker wordt. Als je goed kijkt kun je ze ’s avonds zien. Het publiek is toeschouwer van lagen monsters en throw-ups die al tekenend tevoorschijn komen.

Dit project komt tot stand met de basisscholen in Eindhoven en omgeving, het Cultuurstation, het Van Abbemuseum, Atelier MCFW, De Ontdekfabriek en Korein.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!