Nieuw talent krijgt volop kans op GLOW Eindhoven 2018

Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven is al enkele jaren bezig met het werven en faciliteren van nieuw talent op het gebied van lichtkunst en -techniek en ziet zichzelf als een kweekvijver voor ‘bright talents’ om nieuw talent te stimuleren en aan te trekken. In dit traject werkt GLOW onder andere samen met Stichting Foederer Talentenfonds. Het winnende project van de Foederer Talent Award, Divided Spaces van Jelle van Meerendonk en Paulina Zybinska, is dit jaar groots zichtbaar als projectie op The Student Hotel tijdens GLOW Eindhoven 2018.

Winnend lichtkunstproject Divided Spaces

De winnaar van de Foederer Talent Award 2018 is vandaag bekend gemaakt. Uit de vele tientallen aanmeldingen voor deze wedstrijd werden 8 finalisten geselecteerd die aan de slag gingen met het GLOW thema van dit jaar: ‘Shadows & Light’. Dinsdag 11 september pitchten zij hun concept voor de vakjury.

De jury was unaniem en de winnaars zijn Jelle van Meerendonk en Paulina Zybinska. Bij de totstandkoming van hun lichtkunstwerk hebben zij gekeken naar het hele spectrum van licht. Hieruit hebben zij vier elementen gehaald die voor het menselijk oog niet waarneembaar zijn, zoals de microgolven in een magnetron. Vanuit vier hotelkamers in het Student Hotel worden deze vier elementen op een kunstzinnige manier, met behulp van projectie, zichtbaar gemaakt voor het publiek.

Stichting Foederer Talentenfonds

Crowe Foederer heeft Stichting Foederer Talentenfonds in het leven geroepen om talenten in de creatieve en technologische industrie een podium te bieden om zich te ontwikkelen en succesvol te zijn. Stichting Foederer Talentenfonds zoekt daarom actief de samenwerking met partijen zoals GLOW Eindhoven en Studium Generale – TU/e.

GLOW Route

GLOW Eindhoven is een grote expositie in de openbare ruimte van Eindhoven met zo’n 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland en van eigen bodem. De lichtkunstprojecten zijn met elkaar verbonden middels een gratis looproute van 5 km door het centrum van de stad. Op de route staan verschillende soorten lichtprojecten; innovatieve en unieke projecten, werk van jonge talenten, duurzame projecten die awareness creëren en een aantal grote highlights.

GLOW Eindhoven wordt dit jaar voor de 13e keer georganiseerd en vindt plaats van 10 t/m 17 november 2018. Vorig jaar trok het gratis toegankelijk evenement 740.000 bezoekers naar de stad.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

Glow nieuws in je mailbox    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.