_ROOT

_ROOT

Gijs van Bon ontwierp een kunstwerk dat techniek en natuur samensmelt. Door een stuk natuur te scannen en om te vormen met een laser tot een complex netwerk van halfgeleiders. In deze installatie wordt de organische structuur en het netwerk van de takken van een boom in de Nachtegaallaan onderzocht door drie lasers. Want er is makkelijk een parallel te trekken tussen de huidige complexe technische netwerken en de natuurlijke structuren van bomen en planten. Daarbij refereert _Root beeldmatig aan de hersenen, kunstmatige intelligentie en het ontstaan van communicatie.

De lasers betekenen de boom met punten, lijnen en vormen. Door met de lasers op bepaalde plekken een verheven soort punten te creëren, zogenaamde knooppunten, ontstaat er een netwerk tussen elementen. De knooppunten worden met elkaar verbonden door een lichtspel dat over het takken netwerk loopt. De installatie toont circulair zes mogelijke beeldende fases. Elke cyclus duurt een paar minuten. Geen enkele cyclus is hetzelfde. De fases worden steeds opnieuw geconstrueerd; de lasers kiezen andere paden, vormen en geluiden. Elke cyclus die elke fase doorloopt zal daardoor verschillen van de andere. In verschijningsvorm, geluid en dynamiek.

Read more
Read less

" E e n p r a c h t i g e p a r a l l e l : t e c h n i e k e n n a t u u r . "

About the artist

Gijs van Bon

Gijs woont en werkt in Eindhoven. Hij voltooide de Design Academy en deed zijn vervolgopleiding Theatervormgeving aan het HKU in Utrecht. Gijs van Bon maakt bijzondere objecten die sterk tot de verbeelding spreken. Met behulp van computergestuurde elektromotoren weet hij zijn kunstwerken constant te laten bewegen zodat er continue wisselende vormen ontstaan.

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!