Switch

Switch

SWITCH [life, transforming light…] staat voor een aantal experimentele ruimtes, waar de producenten van SWITCH de bezoekers ervaringen op willen laten doen. Ze dagen hen uit om mee te denken over de toekomst van licht in de stad.

In de eerste ruimtes staat bewustwording centraal: dit doet licht in het alledaagse leven ook, vaak zonder dat het opgemerkt wordt. Vervolgens wordt gekeken naar de manier waarop dit alledaagse kan worden vertaald naar de stad. Hoe maak je met behulp van licht, de openbare ruimte ‘zachter’. Hier komen thema’s als veiligheid, zichtbaarheid en leefbaarheid ter sprake. GLOW bezoekers kunnen meedoen aan verschillende experimenten. Hoe natuurlijk kan kunstlicht zijn? Samen bestuderen, exploreren en verkennen jullie de verschillende aspecten van daglicht en de impact die het heeft op ons leven. Kunstlicht maakt het mogelijk om ook gedurende de nacht te werken en actief te zijn maar is dit wel zo gezond? Kunnen we op basis van het daglicht iets over de tijd zeggen? Kortom, zonder zonlicht kunnen we niet leven maar wat weten we er nu eigenlijk van en in hoeverre kan het bijdragen aan verschillende maatschappelijke scenario’s?

Read more
Read less

" L i c h t i s l e v e n . "

About the artist

TU/E, Har Hollands, Fontys, MBO Sint Lucas, LUX LAB & Rethinking Group

Samenwerking en discussie tussen de TU/e met Universitair Docent Licht Mariëlle Aarts en lichtarchitect Har Hollands, studenten van Fontys en MBO SintLucas werkten voor SWITCH samen met Ellen de Vries van Het Lux Lab en Rethinking Group.

De experimentele ruimtes SWITCH zijn resultaat van samenwerking en discussie tussen de TU/e met Universitatie Docent Licht Mariëlle Aarts en lichtarchitect Har Hollands, studenten van Fontys en MBO SintLucas werkten voor SWITCH samen met Ellen de Vries van het LUX LAB en Rethinking Group. Kortom, SWITCH is het resultaat van een grootse samenwerking die dit project diepte geeft.

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!