A.R.T

A.R.T.

In ons dagelijks leven worden we geconfronteerd met een toenemende stroom aan impulsen die strijden om onze aandacht. Onze hersenen krijgen slechts weinig rust en we raken het vermogen kwijt om ons te focussen en ons te binden aan een ervaring. Zelfs tijdens GLOW loert het gevaar van over-stimulatie. Gelukkig kan de wetenschap ons helpen!

Attention Restoration Theory (A.R.T.) staat voor de theorie van het ‘herstellen van onze aandacht’ en is bedacht door Stephen en Rachel Kaplan. A.R.T. gaat er vanuit dat specifieke natuurlijke patronen ons kunnen helpen te ontspannen en opladen voor nieuwe, veeleisende activiteiten.

We raakten geïnspireerd door A.R.T. om een ruimte te creëren waarin we weer tot rust kunnen komen in plaats van nog meer stimuli toe te voegen. Patronen die voortkomen uit de natuurlijke bewegingen van bomen zijn opgenomen en worden ter plekke live vertaald in licht en geluid modulaties.

Verlies jezelf in een vrije, ontspannen sfeer en ontdek hoe je uitgerust, opgeladen en fris de wandeling eindigt.

Foto: Bart van Overbeeke

 

Read more
Read less

About the artist

TU/e

A.R.T. is een initiatief van het TU/e Intelligent Lighting Institute, door Indre Kalinauskaite, Joep LeBlanc, Randi Nuij en Studio Philip Ross, op initiatief van het TU/e Intelligent Lighting Institute.

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!