Photon's Dance

Photon's Dance

Teresa Mar bracht met Photon’s Dance een hommage aan het licht. Licht kan worden opgevat als een stroom van massaloze deeltje, zogenaamde fotonen. Tegelijkertijd manifesteert het zich als een golfbeweging. Teresa Mar maakt beide gezichten van licht aanschouwelijk in haar installatie.

Een grootschalige projectie ligt als een schil over de Admirant. In de voorbijglijdende beelden komen elementaire vormen voor als lijnen, punten en golven. Het zijn manieren om licht of de beweging van licht mee te beschrijven, maar ook primitieve tekens die de basis van ons schrift uitmaken.

Alle belangrijke aspecten van licht en visuele waarneming spelen een rol in Photon’s Dance: de kleuren van de regenboog, schaduwen, silhouetten en beweging. Teresa Mar heeft de zichtbare werkelijkheid als het ware ontleed en teruggebracht tot haar basis ingrediĆ«nten. Deze elementaire deeltjes dansen nu net als de fotonen over de gevel van de Admirant.

Read more
Read less

About the artist

Teresa Mar

Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012. Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012.
Projects. 2012.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!