Connect

Connect

De installatie Connect gaat over verbinding. Gedachten wisselen zich vaak razendsnel af, verbonden en los van elkaar: zelden zitten ze op één lijn. Dat inspireerde de studenten van SintLucas om na te denken over het concept verbinden, en ze kwamen op een idee van lijnen. Ze wilden lijnen trekken tussen mensen. Aan beide zijden van de weg komt een verhoogd plateau met hierop een druksensor. Op die plateaus staan rechtopstaand lichtgevende buizen die druk van kleur veranderen. Als beide voet-sensoren op het plateau ingedrukt zijn, volgen de kleuren van beide plateaus elkaar, komen tot rust en symboliseren zo de verbinding tussen mensen.

Connect daagt het GLOW publiek uit om de rust te laten wederkeren door te verbinden: letterlijk te verbinden met de andere zijde van de weg. Deze studenten leren de drukke stadsmensen een lesje!

Read more
Read less

" W e a r e l i k e i s l a n d s i n t h e s e a , s e p a r a t e o n t h e s u r f a c e b u t c o n n e c t e d i n t h e d e e p . "

About the artist

Sint Lucas MBO

SintLucas MBO Eindhoven is een bijzondere school. De school ontwikkelt zich als een creative community die midden in de samenleving staat. Binnen en buiten de school, online en via social media, 24/7 en over de landsgrenzen heen werken de mensen van SintLucas samen aan een toekomst in de creatieve industrie voor een geïnspireerde groep studenten. De opleidingen vallen binnen de richtingen Vormgeven & Concept, Vormgeven & Ambacht, Vormgeven media & Technologie en Evenementenmanagement & Mediaproductie.

Het werk is bedacht door Daan van der Cruijsen, Kaspar Daamen, Dian van den Heuvel en Hugo Bosmans.

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!