Connecting your Love - part 1

Connecting your Love

Catharinaplein, De Markt, Heuvel, Eindhoven Airport

Al duizenden jaren staan vlinders in China symbool voor de liefde. Tussen alle romantische mythologieën is het de vlinder die generatie na generatie blijft raken. Het blijft mensen verwonderen, als er zomaar een voorbij fladdert. De Chinese mythe, die ASML inspireerde tot dit project, gaat over liefde en passie voor je geliefden. Soms raak je iemand even kwijt, of kun je elkaar niet vinden. Het verhaal – de mythe – vertelt dat er slechts één keer per jaar, op de zevende dag van de zevende maand van de kalender een brug wordt gevormd door vlinders. Deze brug maakt de connectie met je geliefden weer heel. Gescheiden paren komen weer bij elkaar, maar ook verloren vrienden of familie vinden de connectie weer terug, waar je ook bent.

‘Connecting your Love’ staat voor transformatie, hoop, wedergeboorte en verandering. Zelfs op de meest onverwachte momenten. Denk aan een kus met je geliefde, een knuffel met je kinderen, of een buitengewone prestatie op je werk. ‘Connecting your Love’ ontdekt en verbindt.  Want wie kent het butterfly-gevoel nu niet? Vlinders die in je buik rondzweven. Dit gevoel maakt je levend. Om mensen eraan te herinneren dat we in een tijd leven om lief te hebben en geliefd te worden, maakt ‘Connecting your Love’ de connectie. Het gaat niet alleen over liefde voor je familie en gezin, maar ook over de liefde voor de gemeenschap. Een diep verlangen om bij familie, vrienden en naasten te zijn en om een connectie met elkaar te hebben.

De vlinders zijn gemaakt van Chinese zijde door ambachtslieden van het Qinghuai Lantern Festival in Nanjing. Ze zijn met de grootste zorg met de hand gemaakt en krijgen een speciale toevoeging door de beschilderingen van Chinese meester-ambachtslieden.

Iedereen is uitgenodigd om samen te komen en de vlinders te zien vliegen boven Eindhoven. Van de Markt tot aan Eindhoven Airport en het led scherm op De Groene Toren. Het vlinderproject zou niet hebben bestaan zonder de creatieve ingenieurs van ASML én in het bijzonder Xuemei Yang. Xuemei loopt stage bij ASML en sloot zich aan bij de GLOW Labs, waar ideeën tot lichtkunstwerken leiden. Daar introduceerde zij de Chinese mythologie, en inspireerde daarmee haar collega’s. Sander de Bruijn, hoofdontwerper van de Efteling, heeft het prachtige ontwerp van de vlinders getekend en de positionering ervan op de markt bepaald. Samen met ASML-medewerkers Katja Moors, Sumeet Rohilla, Mohsen Mehrafrouz, Willem Jan Grootjans en Xuemei Yang is zijn ontwerp verwezenlijkt tot een innovatief project. Op een adembenemende wijze zijn kunst en technologie samengevoegd. Dat is ook de onderliggende boodschap: hoe meer we samen zijn, hoe mooier ideeën tot uiting komen.

Read more
Read less

" C o n n e c t i n g y o u r L o v e g a a t o v e r l i e f d e v o o r j e n a a s t e n m a a r o o k v o o r d e m a a t s c h a p p i j "

Over de kunstenaar

ASML

Sumeet Rohilla: ‘Art should comfort the disturbed and disturb the comfortable” – een citaat van Cesar A. Cruz. En dit is precies wat Sumeet wil bereiken met kunst. In zijn functie bij ASML onderzoekt, innoveert en ontwerpt hij technologieën voor een betere toekomst. Sumeet is nieuwsgierig, staat open voor verschillende mogelijkheden en leert graag door ervaringen. Zijn kennis van de academische wereld en zijn sterke onderzoeksachtergrond in de biomedische fysica hebben veel geholpen bij het bedenken en verbinden van ideeën uit de wetenschap. Volgens Sumeet is Eindhoven niet alleen maar lichtstad, maar ook een designstad. Het bruist er van de designstudenten en creatievelingen uit verschillende vakgebieden. Iets wat hem erg inspireert. 

Katja Moors: Katja Moors is opgegroeid in de regio Eindhoven. Dat is een extra reden om trots te zijn om deel uit te maken van dit geweldige project. ‘Want ieder project binnen ASML is bijzonder en anders, maar GLOW heeft iets extra speciaals’, zo vertelt ze. Ze heeft positieve energie en vindt het leuk om elke keer weer samen te werken met een team dat je ontmoet en steeds beter leert kennen. Samen groei je, en zo worden ideeën werkelijkheid. Voor haar is kunst; inspiratie, ontspanning en verbeelding.

Xuemei Yang: Kunst gaat over orde en chaos, de grondbeginselen van hoe het universum werkt. Daarom noemen we volgens haar iets dat we waarderen ‘kunst’. Het is een bepaald gevoel dat in ons groeit en zich zal manifesteren als je je innerlijke stem volgt. Xuemei ziet het leven als een kans om iets groots doen. Ze gelooft in de goedheid van de mensheid en zet zich graag in voor technologie & kunst. Haar gedachten stromen als vlinders. Ze put haar inspiratie uit bijzondere dingen en de mensen om zich heen. Ze is proactief en onderneemt acties wanneer haar hart daarom vraagt.

Willem Jan Grootjans: Willem Jan Grootjans is software engineer bij ASML. Hij is altijd op zoek naar mogelijkheden waar hij zijn technische denkwijze kan gebruiken op plekken waar dat niet voor de hand ligt, zoals hier bij Connecting your Love en andere kunst. Een paar jaar geleden kwam hij erachter dat kunst hem helpt als contrapunt in zijn technische carrière. ‘Kunst is voor mij een uitlaatklep waarmee ik mijn hele technische werk weet te balanceren.’

Mohsen Mehrafrouz: Mohsen Mehrafrouz is overdag een softwareontwerper en ’s nachts een muzikant. Zijn interesse in gitaren en computerprogramma’s, ontwikkelde bijna gelijktijdig rond zijn 13e. In de afgelopen 20 jaar heeft zijn passie voor muziek en nieuwsgierigheid voor technologie verschillende vormen aangenomen. Van het maken van elektronische muziek tot het zingen van opera. Tegenwoordig krijgt zijn creativiteit een nieuwe dimensie door de combinatie van technologie zoals hier, bij Connecting your Love.

Over de kunstenaar

De Efteling

Sander de Bruijn: In de Efteling vertellen we al zeventig jaar verhalen. Ik vond het dan ook een eer om gevraagd te worden om voor deze bijzondere Chinese mythe een beeldbepalend onderwerp te mogen ontwerpen. Het licht in de vlinders staat voor hoop en inspiratie. Dat je met elkaar een gevoel van verbondenheid en verbinding hebt. Dat je samen meer bent dan alleen en dat je samen meer kunt bereiken dan als individu. Dat je elkaar nodig hebt, juist in deze tijd van individualisering.

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!