Connecting your Love - part 2

Connecting your Love

De Groene Toren (NH Collection Hotel)

Het gevoel van samenzijn (together we are) is diep voelbaar in de audio/visuele interactieve kunstinstallatie van Sumeet en Mohsen. Het creëert een meeslepende ervaring voor het publiek. Wanneer je vanuit de Markt verder gaat naar de Groene Toren zie je een digitaal scherm. Neem plaats op het podium! De zwerm vlinders zal je lichaamsbeweging volgen en geluiden om je heen zullen je herkennen. Even word je gescheiden door de gekte van het dagelijks leven. Neem de tijd om te beseffen dat we allemaal hetzelfde zijn en wat ons eigen maakt, beïnvloed wordt door alle mensen met verschillende culturen en kleuren om ons heen. Bedenk hoeveel invloed we hebben op anderen en dat we onze omgeving kunnen veranderen door kleine bewegingen en beslissingen.

Read more
Read less

" C o n n e c t i n g y o u r L o v e g a a t o v e r l i e f d e v o o r j e n a a s t e n m a a r o o k v o o r d e m a a t s c h a p p i j "

Over de kunstenaar

ASML

Sumeet Rohilla: ‘Art should comfort the disturbed and disturb the comfortable” – een citaat van Cesar A. Cruz. En dit is precies wat Sumeet wil bereiken met kunst. In zijn functie bij ASML onderzoekt, innoveert en ontwerpt hij technologieën voor een betere toekomst. Sumeet is nieuwsgierig, staat open voor verschillende mogelijkheden en leert graag door ervaringen. Zijn kennis van de academische wereld en zijn sterke onderzoeksachtergrond in de biomedische fysica hebben veel geholpen bij het bedenken en verbinden van ideeën uit de wetenschap. Volgens Sumeet is Eindhoven niet alleen maar lichtstad, maar ook een designstad. Het bruist er van de designstudenten en creatievelingen uit verschillende vakgebieden. Iets wat hem erg inspireert. 

Katja Moors: Katja Moors is opgegroeid in de regio Eindhoven. Dat is een extra reden om trots te zijn om deel uit te maken van dit geweldige project. ‘Want ieder project binnen ASML is bijzonder en anders, maar GLOW heeft iets extra speciaals’, zo vertelt ze. Ze heeft positieve energie en vindt het leuk om elke keer weer samen te werken met een team dat je ontmoet en steeds beter leert kennen. Samen groei je, en zo worden ideeën werkelijkheid. Voor haar is kunst; inspiratie, ontspanning en verbeelding.

Xuemei Yang: Kunst gaat over orde en chaos, de grondbeginselen van hoe het universum werkt. Daarom noemen we volgens haar iets dat we waarderen ‘kunst’. Het is een bepaald gevoel dat in ons groeit en zich zal manifesteren als je je innerlijke stem volgt. Xuemei ziet het leven als een kans om iets groots doen. Ze gelooft in de goedheid van de mensheid en zet zich graag in voor technologie & kunst. Haar gedachten stromen als vlinders. Ze put haar inspiratie uit bijzondere dingen en de mensen om zich heen. Ze is proactief en onderneemt acties wanneer haar hart daarom vraagt.

Willem Jan Grootjans: Willem Jan Grootjans is software engineer bij ASML. Hij is altijd op zoek naar mogelijkheden waar hij zijn technische denkwijze kan gebruiken op plekken waar dat niet voor de hand ligt, zoals hier bij Connecting your Love en andere kunst. Een paar jaar geleden kwam hij erachter dat kunst hem helpt als contrapunt in zijn technische carrière. ‘Kunst is voor mij een uitlaatklep waarmee ik mijn hele technische werk weet te balanceren.’

Mohsen Mehrafrouz: Mohsen Mehrafrouz is overdag een softwareontwerper en ’s nachts een muzikant. Zijn interesse in gitaren en computerprogramma’s, ontwikkelde bijna gelijktijdig rond zijn 13e. In de afgelopen 20 jaar heeft zijn passie voor muziek en nieuwsgierigheid voor technologie verschillende vormen aangenomen. Van het maken van elektronische muziek tot het zingen van opera. Tegenwoordig krijgt zijn creativiteit een nieuwe dimensie door de combinatie van technologie zoals hier, bij Connecting your Love.

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!