Construction for Erosion

Construction for Erosion

Bart Prinsen is gefascineerd door het spanningsveld tussen chaos en orde. Dit komt tot uiting in multimediale installaties waarin hij gebruik maakt van elementen als zand, rook, licht en water. In de oude textielfabriek van Schellens presenteert hij twee nieuwe werken.

Construction for Erosion bestaat uit een metalen silo waaruit door een smalle gleuf fijn zand loopt. Het zand vormt een dun gordijn waarop een streep licht wordt geprojecteerd. Doordat het licht wordt gereflecteerd door golvend water en het zand niet helemaal gelijkmatig stroomt, is de projectie te zien als een golvende, steeds bewegende lijn. In 30˚ Blank Bubble wordt een luchtbel geprojecteerd op een half transparant scherm. Tussen de lamp en de lens van de projector bevindt zich een smal reservoir met olie waarin steeds langzaam een bel opborrelt.

De beelden in beide werken lijken zich eindeloos te herhalen maar zijn nooit precies hetzelfde. Door hun organische vormen en onregelmatige bewegingen kan de beschouwer ze niet terugbrengen tot een duidelijke structuur. Prinsen probeert de gedachtestroom voor een moment tot stilstand te brengen en ons zonder aannames te laten kijken naar de fenomenen om ons heen.

Read more
Read less

About the artist

Bart Prinsen

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!