Leuchtbogen

Leuchtbogen

Robert Paul Göschel maakt lichtinstallaties in de openbare ruimte maar verzorgt ook de verlichting van theatervoorstellingen, films en tentoonstellingen. De afgelopen veertien jaar heeft hij de meest uiteenlopende opdrachten op het gebied van licht uitgevoerd en daarmee de mogelijkheden van het medium goed leren kennen.

In de Dommel presenteert Göschel het werk Leuchtbogen. Vanuit het wateroppervlak verrijst een metershoge boog van gloeiend oranje licht. De spiegeling in het water verdubbelt de boog tot een exacte cirkel. De weersomstandigheden en de rimpeling van het water zorgen ervoor dat het beeld op ieder moment van de dag anders wordt waargenomen.

Door de strenge, geometrische vorm verwijst de boog naar door mensen gevormde constructies als gebouwen, bruggen of onderdoorgangen. Tegelijkertijd refereert het werk aan natuur, doordat het is opgebouwd uit licht en mede wordt bepaald door wind en water. In dit stille stukje binnenstad, met het groen van de oevers maar met tevens de hoekige vormen van het Van Abbemuseum in de nabijheid, komt het goed tot zijn recht.

Read more
Read less

About the artist

Robert Paul Göschel

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!