Cursor

Cursor

Kijk omhoog! Zijn de sterren en de maan te zien vanavond?

De natuur is de bron van alle Living Colours waarin met name de lucht een bijzonder schouwspel kan zijn van lichtbreking, absorptie en verstrooiing.

Helaas kijkt de moderne mens niet meer omhoog; de digitale schermen dwingen ons steeds vaker naar beneden te kijken. Ondanks alle mogelijkheden die het biedt, verkleint het ons zicht op de echte wereld.

Lichtkunstenaar Ivo Schoofs benadrukt dit millennial fenomeen op humoristische wijze en roept iedereen op om vaker omhoog te kijken naar het moois in de lucht. Dus, kijk omhoog! Zijn de sterren en de maan te zien vanavond? Of zijn er donkere wolken? Hoe verandert hun vorm? De indrukwekkendste screensaver hangt boven u.

Read more
Read less

About the artist

Ivo Schoofs

Het werk van de Eindhovense lichtkunstenaar Ivo Schoofs (1972) is vaak gebaseerd op natuurlijke en natuurkundige verschijnselen, bijvoorbeeld beweging, zwaartekracht, hitte en licht. Door grootschalige audiovisuele installaties, biedt het werk de toeschouwer(s) een ervaring waarin men mee terug wordt genomen naar de basis van de krachten van de natuur. Technologie en wetenschap worden zichtbaar gemaakt en soms, indien mogelijk, zelfs begrijpelijk. De ‘black boxes’ worden geopend, de olie kun je ruiken en de motoren draaien. Nieuwe, zintuiglijke ervaringen en inzichten worden gevormd op basis van de natuur.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!