Mitose

Mitose

Mitose is de fase in de celdeling waarin de chromosomen die de DNA code bevatten zichzelf verdubbelen en de kern vormen van een nieuw, microscopisch bouwsteentje. Het is de essentie van leven.

Geïnspireerd door dit fenomeen, heeft de Eindhovense kunstenaar Ricky van Broekhoven technologie en wetenschap gecombineerd in kinetische installaties die ongrijpbaar licht tot leven brengen in haar gehele kleurenspectrum.

Met dit werk eindigde Ricky in de top drie van de Foederer Talent Award. Zijn werk maakte een bijzondere indruk op de jury en kreeg daarom alsnog een podium op de hoofdroute van GLOW.

Read more
Read less

About the artist

Ricky van Broekhoven

Ricky van Broekhoven heeft een fascinatie voor fenomenen die meestal verborgen zijn, maar onder de juiste omstandigheden kunnen worden ervaren. Hij beschouwt geluid en licht als materialen die kunnen worden gemodelleerd om een narratief over te dragen. In zijn laboratorium studio ontwerpt hij immersieve ruimtes en synthetische machines.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!