Dark Winter

Dark Winter

Voor GLOW heeft Rebecca Belmore in de tuin tussen de Paterskerk en het kloostercomplex Mariënhage een eenvoudig maar doeltreffend werk gecreëerd.

De aarde heeft ze bedekt met kunstsneeuw, zodat de resten van de oude kloostermuur duidelijk afsteken tegen hun omgeving. Op een van de naastgelegen panden heeft ze vervolgens een felle schijnwerper geplaatst. Het licht dat door de boogramen schijnt, vormt samen met de langgerekte schaduwen op de grond een monumentale installatie die een sacrale sfeer oproept en de geschiedenis van de plek bijna voelbaar maakt.

In 1420 schenkt Jan van Schoonhoven, heer van Cranendonck en Eindhoven, zijn oude kasteel ‘Die Haghe’ aan de kanunniken van St. Augustinus. Zij stichten er het klooster Mariënhage. De muur die Belmore voor haar installatie inzet, stamt uit 1628 en is het oudst bewaarde deel. Een moderne aanbouw is nog steeds als klooster in gebruik.

Read more
Read less

About the artist

Rebecca Belmore

De in Canada woonachtige Rebecca Belmore behoort tot de Anishinabe, een van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. In haar beeldhouwwerken, video installaties en performances staat de relatie tussen geschiedenis, plaats en identiteit centraal.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!