Exploded Views

Exploded Views

Exploded Views – Remapping Firenze is een interactieve installatie waarbij deelnemers op drie naast elkaar geplaatste loopbanden bewegen. Op een scherm voor de loopbanden zijn beelden van een stad te zien. De contouren van de gebouwen zijn afgeleid van bouwwerken in Florence en zijn te zien als witte pixels tegen een zwarte achtergrond. Het looptempo van de deelnemers bepaalt de snelheid waarmee de beelden van de virtuele stad en het bijbehorende klankveld voorbijglijden.

In de getoonde stad zijn geen mensen aanwezig. Het geluid is echter samengesteld uit opnames in het drukke centrum van Florence en suggereert wel degelijk menselijke activiteit. Je kunt je op basis van de geprojecteerde beelden door de stad bewegen, maar ook op gehoor van plek naar plek lopen. Het is aan de toeschouwer zich een voorstelling te vormen van een stad waarin de visuele, auditieve en lichamelijke informatie zijn geïntegreerd tot een samenhangend geheel.

Read more
Read less

About the artist

Marnix de Nijs

Marnix de Nijs is geïnteresseerd in de manier waarop technologie op de zintuigen inwerkt. Zijn installaties bestaan uit machines, media als beeld en geluid, maar ook het lichaam van de beschouwer. Vaak vraagt het werk om lichamelijke inspanning van het publiek. Het resultaat is een totaalervaring die niet alleen betrekking heeft op het oog en oor, maar ook op spieren en zenuwen.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!