Diorama

Diorama

‘DIORAMA’ is een 3D-mapping waarbij het publiek een eigen route volgt om het gebouw heen.

De vier wanden van het TQ gebouw op Strijp-T staan symbool voor de vier windrichtingen in relatie tot de wetenschap. De projectie leidt ons om het gebouw heen. De kijker is vrij om zelf verbindingen tussen de vier ‘richtingen’, de vier projectiewanden, te leggen en mag de beleving zelf verder ‘modelleren’. ‘DIORAMA’ geeft een bijzondere kijk in het gebouw TQ; niets is wat het lijkt, alles is een illusie. Of toch niet? Dimensie doet er niet toe en groot versus klein is niet meer. Er rest ons alleen nog de verbazing, verwondering en nieuwsgierigheid. Dé drijfveer van de gepassioneerde wetenschapper. Vanuit alle kanten smelten deze elementen samen om tot één. Een zoektocht naar het onbekende, het nieuwe, een zoektocht naar datgene wat nog niet is. Vooruitgang en ontwikkeling kan niet meer zonder het samenvoegen en optellen van individuele kennis, durf en doorzettingsvermogen van denkers, makers, dromers, twijfelaars, kunstenaars en vele, vele anderen. Een kleine ode aan iedereen die zich soms een wetenschapper voelt.

Read more
Read less

About the artist

Dirk van Poppel & Studio Make

Dirk van Poppel maakt o.a. 3D-animaties, 3D-mappings en VR-applicaties met zijn Studio TrackTo. Hij bespeelt de werkelijkheid en probeert met zijn beeldenkracht verwondering over te brengen naar het publiek. Het bedenken en maken van deze wonderlijke werelden waren ook te zien bij projecten voor o.a. VDL, Philips, DAF, ASML en natuurlijk de GLOW projecten: The Blob, Tower of Light en Color Symphony.

Studio Make creëert soundtracks op maat. Ze geloven in de kracht van geluid en geloven dat muziek of een soundtrack net zo goed communiceert als de beelden en het verhaal. Studio Make is er voor interfaces tot soundtracks voor speelfilms en multimedia spektakels. Ze werken nationaal en internationaal voor klanten zoals Schwarzkopf, KPN, Bosch, VDL.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!