Ink in Light

Ink in Light

Een tattoo is een emotie. Het geeft kracht, het is een herinnering en je draagt het altijd bij je. Ink in light vertelt het verhaal van de eigenaar van de tattoo. Liefde, geboorte, de onschuld, het zien en ontdekken. Het groeien en veranderen, meemaken en ervaren, keuzes maken. Daarvan leren en nieuwe vragen creëren. Richting bepalen, verder opgroeien, onmacht voelen. Liefde omarmen en verliezen. Herboren worden en opnieuw beginnen. Het is een persoonlijk verhaal.

De installatie op de markante schoorstenen van Strijp-T laat ‘old school’ werken zien. Enkele lijnen zonder schaduwen. Het fenomeen tatoeage is duizenden jaren oud. Maar blijft continue in ontwikkeling. De installatie van Sanders past dan ook perfect bij Strijp-T. Ook dit gebied is continu in ontwikkeling. Er wordt samen aan de toekomst gewerkt door te experimenteren, naar nieuwe oplossingen te zoeken en die te ontwikkelen van idee tot realiteit. Make, Create, Innovate!

De schoorstenen, de bakens van Strijp-T zijn in de installatie Ink in Light als het ware twee armen waarop visual tattoo artist Linda Sanders haar ontwerpen voor één keer tot leven brengt. Het canvas voor dit werk heeft Hugo Vrijdag in 2020 ontworpen voor de markante schoorstenen van Strijp-T. Het nodigt kunstenaars uit om hun werk aan de voorbijganger te tonen.

Read more
Read less

About the artist

Linda Sanders & Hugo Vrijdag

Linda Sanders uit Eindhoven kwam voor het eerst in aanraking met de tattoowereld toen ze 12 was. Ze ging mee naar een tattooshop met een eigen gemaakt ontwerp dat haar moeder liet zetten. Het zaadje was geplant en het begin gemaakt om ‘flash’ (ontwerpen) te maken voor tattooshops. Dit veranderde in de loop der jaren in de wens om zelf tattoos te gaan zetten. Maar twintig jaar geleden was dat makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker voor een vrouw. Toch zette Linda door en inmiddels is ze zo gerenommeerd en wordt haar werk zo hoog gewaardeerd dat ze (inter)nationale topvoetballers tot haar klantenkring mag rekenen. Ze reist regelmatig de grens over om haar eigen tattoo-ontwerpen te zetten op (beroemde) personen. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt en houdt vooral van het onverwachte dat een creatief proces met zich meebrengt.

Hugo Vrijdag (1970) studeerde af aan de Design Academy Eindhoven. Als beeldend kunstenaar en ontwerper combineert hij zijn fascinatie voor techniek met storytelling. Verhalen vormen de basis van zijn ontwerpen. Ze krijgen onder andere vorm in speelfilms en kunstwerken in de openbare ruimte. Zo heeft Vrijdag door de jaren heen meerdere lichtinstallaties voor GLOW in de openbare ruimte gemaakt.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!