Divided Spaces

Divided Spaces

In deze videoprojectie wordt de gevel van het hoge gebouw in vier etages verdeeld die ieder een studentenkamer voorstellen.

De vier etages zijn gebaseerd op vier, voor de mens niet waarneembare elementen van licht. Steeds wordt er ingezoomd op één van de vier etages waarbij op kunstzinnige wijze het publiek een inkijkje krijgt in het dagelijkse leven van een student.

De jury prees het project voor de duidelijke en herkenbare verhaallijn, de technische uitvoerbaarheid en het feit dat de 80 meter hoge gevel van The Student Hotel op zo’n goede manier is geïntegreerd in het project. Het kunstenaarsduo mag bovendien een zelfstandig project maken voor de volgende GLOW editie in 2019.

Divided Spaces is mede mogelijk gemaakt door Stichting Foederer Talentenfonds. Stichting Foederer Talentenfonds is een initiatief van Crowe Foederer en organiseert jaarlijks de Foederer Talent Award in samenwerking met GLOW Eindhoven. Een wedstrijd voor aanstormend talent in de creatieve en technologische industrie.

Read more
Read less

About the artist

Jelle van Meerendonk & Paulina Zybinska

Jelle van Meerendonk is een onafhankelijke Nederlandse animator. Zijn films focussen op menselijk gedrag, vreemde ontmoetingen en bizarre omgevingen met een grote dosis humor.

Paulina Zybinska is een new-media kunstenaar, momenteel gevestigd in Zürich. Sinds 2016 werkt ze als freelancer en breidt ze haar skills uit in animatie, projection mapping en interactieve installaties.

Paulina en Jelle ontmoetten elkaar tijdens hun masterstudie in Breda en sindsdien werken ze regelmatig samen aan verschillende projecten. Vorig jaar wonnen ze de Foederer Talent Award en konden ze hun idee presenteren op de The Student Hotel.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!