Elemental Fusion

Elemental Fusion

In Elemental Fusion draait het om het gevecht tussen de primaire kleuren.

De winnaars van de Foederer Talent Award GLOW 2018 staan deze editie met een lichtkunstwerk op de hoofdroute. Waren de Eindhovense kunstenaars Jelle van Meerendonk en Paulina Zybinska vorig jaar geïnspireerd door het leven van de student, dit jaar zijn dat kleurrijke, gebrandschilderde ramen van de Steentjeskerk.

De ramen lijken van buitenaf dof en niet gedetailleerd, maar als de zon schijnt en de compositie volledig tot zijn recht komt, onthullen ze hun natuurlijke schoonheid. De Steentjeskerk maakt dit contrast nog sterker: met zijn bescheiden interieur wekken de gebrandschilderde ramen van Joep Nicolas de indruk dat ze het cruciale stuk zijn dat het gebouw tot een heilige plaats transformeert.

In Elemental Fusion draait het om het gevecht tussen de primaire kleuren. Gevangen in de toren vechten ze met elkaar om wie het belangrijkst is. Met hun razernij zetten ze het gebouw in beweging waardoor een zoetrope-achtig effect ontstaat. Uiteindelijk realiseren ze zich dat ze alleen door middel van samenwerking de kleuren kunnen creëren die onze omgeving vormen.

Read more
Read less

About the artist

JELLE VAN MEERENDONK & PAULINA ZYBINSKA

Jelle van Meerendonk is een onafhankelijke Nederlandse animator. Zijn films focussen op menselijk gedrag, vreemde ontmoetingen en bizarre omgevingen met een grote dosis humor.
Paulina Zybinska is een new-media kunstenaar, momenteel gevestigd in Zürich. Sinds 2016 werkt ze als freelancer en breidt ze haar skills uit in animatie, projection mapping en interactieve installaties.

Paulina en Jelle ontmoetten elkaar tijdens hun masterstudie in Breda en sindsdien werken ze regelmatig samen aan verschillende projecten. Vorig jaar wonnen ze de Foederer Talent Award en konden ze hun idee presenteren op de The Student Hotel tijdens GLOW 2018.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!