El naufragio de los hombres

El naufragio de los hombres

Videokunstenaar Charly Nijensohn reist voor zijn opnames naar de meest afgelegen en verlaten gebieden ter wereld, om de relatie tussen de mens en zijn omgeving zo exemplarisch mogelijk in beeld te brengen.

De beelden voor El naufragio de los hombres ( de schipbreuk van de mensheid) zijn opgenomen in de Salar de Uyuni in Bolivia. In het droge seizoen is dit een uitgestrekte zoutvlakte, maar gedurende de regentijd stroomt het gebied onder en verandert het in een surrealistisch landschap. Opnames van zoutblokken in een eindeloos meer, waarop zo nu en dan een mens staat, worden op drie schermen naast elkaar getoond.

Read more
Read less

About the artist

Charly Nijensohn

Nijensohn duidt zijn werk aan als non-fictie. Hij werkt niet met scripts, aanwijzingen voor kostuums of gedrag. De beelden zijn niet gemanipuleerd of tot een verhaal gemonteerd. Het geluid is eenvoudigweg een registratie van het geluid zoals dat tijdens de opname klonk. Hij toont de wereld zoals hij die aantreft, hoe vreemd die in onze ogen ook mag lijken. Zijn werk brengt de uitersten van de werkelijkheid in beeld en laat een wereld zien waarin het landschap het doen en laten van de mens dicteert.

Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008 Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008
Projects. 2008

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!