Colour Symphony

Colour Symphony

Opnieuw experimenteren met licht. Kleur is Muziek en Muziek is Kleur.

Jan Fabel, Dirk van Poppel en Erwin Steijlen keren deze GLOWeditie terug en nemen wederom een Eindhovens icoon onder handen: De Witte Dame.

Die heeft ook een achterkant: groot, streng en helemaal wit. Een strak, wiskundig maar dwingend patroon van vlakken en ramen. Waar vanaf 1931 al werd gesleuteld aan het licht.

Net een leeg stuk bladmuziek, dat hen uitdaagt om een compositie met licht, kleur, beweging en muziek aan toe te voegen. Opnieuw experimenteren met licht. Kleur is Muziek en Muziek is Kleur. Een ‘Colour Symphony’ die je blik op dit intrigerende gebouw voorgoed verandert.

Licht is Leven!

Ooit waren de sterren en de maan het enige licht in het duister. Nu is licht vanzelfsprekend. We kunnen ons niet meer voorstellen dat het er niet is. Licht brengt ons ongekende mogelijkheden! Iedereen wil genieten van licht. Dat heeft niet alleen invloed op leven, maar ook op het klimaat. Daarom vertelt Signify tijdens GLOW een inspirerend verhaal over licht, leven én hoe we allemaal een stap naar een duurzamere wereld kunnen zetten: een #stapindegroenerichting.

Het lichtverhaal ‘Licht is Leven’ is het voorprogramma voor ‘Colour Symphony’. Een lichtkunstwerk dat de Witte Dame omtovert tot een indrukwekkende compositie met licht, kleur, beweging en muziek. Het verhaal is een eerbetoon aan licht en ter nagedachtenis aan Gerard Philips, die het ooit zo mooi verwoordde: “Licht is leven, licht is blijheid, licht is feestelijkheid!” Licht is meer dan alleen licht!

Zet ook een #stapindegroenerichting en bezoek ‘Colour Symphony’ & ‘Licht is Leven’ tijdens GLOW.

Read more
Read less

About the artist

JAN FABEL + DIRK VAN POPPEL + ERWIN STEIJLEN

Jan Fabel is bedenker en regisseur van multimediale projecten en internationale shows. Ooit in Eindhoven begonnen met videokunst in ‘De Fabriek’. Gewerkt bij het Centrum voor de Kunsten en Academie St. Joost. Werkt nu met zijn bedrijf Captain Energy aan spraakmakende multimediaprojecten. Compleet gestoord van projectiemapping en multiscreenprojectie.

Dirk van Poppel werkt vanaf zijn begintijd met o.a. met Blender, 3D software ontwikkeld door NeoGeo uit Eindhoven. Twintig jaar later maakt hij, nog steeds met dezelfde verwondering en passie, animaties voor bedrijven zoals Philips, ASML, en VDL-ETG. Het bijzondere van projectiemapping is voor hem het ervaren van verwondering door de illusie, zoals hier bij GLOW.

Erwin Steijlen, composer voor brands, artists en media. Producer en music coach. Schreef jarenlang alle product launches voor BMW en VW en muziek voor Beijing Olympics 2008,Theme song Tour the France, Remix Shakira, gewerkt met Pink!, DJ Fedde LeGrand, Moscow State Circus en Cirque du Soleil. Schreef voor talloze merken, tv en nu voor Netflix. Met ‘Totally Tuned ‘ coacht en leidt hij jonge componisten op tot internationaal erkende sound designers.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!