Free Colour

Free Colour

Dit jaar vieren we dat de stad 75 jaar geleden bevrijd werd, een moment om ook tijdens GLOW bij stil te staan.

GLOW Eindhoven heeft voor deze editie de samenwerking opgezocht met de Stichting Lichtjesroute.  De Lichtjesroute is een belangrijk onderdeel van het erfgoed van de stad en het ultieme symbool van vrijheid. Ontstaan in 1945, het jaar na de bevrijding, om aan te geven dat het licht was teruggekomen in het leven na de donkere dagen van de bezetting.

De Lichtjesroute gaat elk jaar op 18 september van start en schept een gevoel van eenheid en saamhorigheid, die geen grenzen kent. Deze eenheid zorgt er al 75 jaar voor dat wij in vrede leven, wat de vlag en de vredesduiven benadrukken.

Read more
Read less

About the artist

Lichtjesroute Eindhoven

Voor Eindhoven is de Lichtjesroute een bijna vanzelfsprekendheid. Dat achter dit jaarlijkse fenomeen een gigantische organisatie van menskracht en materieel schuil gaat, weet bijna niemand.

In de afgelopen jaren is een kern van een vijftigtal vrijwilligers, van bestuur tot en met uitwerking, uit diverse stadsdelen op verschillende avonden en weekenden bezig met de vele activiteiten die nodig zijn om de Lichtjesroute het jaarlijkse licht te laten zien.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!