Fantastic Planet

Fantastic Planet

12 meter hoge, mensachtige figuren vallen tijdens GLOW 2016 de planeet aan. Het lijkt alsof ze net zijn geland op aarde en nu bedachtzaam onze ‘fantastische planeet’ ontdekken. De Australische kunstenares Amanda Parer raakte voor dit project geïnspireerd door de Tsjechisch/Franse film ‘Fantastic Planet’ uit 1973. Deze sciencefiction film schetst het verhaal van een ondenkbare, verre toekomst waarin de mensheid zich als wild ras begeeft in een wereld vol gigantische mensachtigen.

Wat brengen deze wezens bij jou teweeg? Kijk jij door deze wezens nu anders naar de omgeving?

De figuren zijn gemaakt van water- en winddicht materiaal dat wordt opgeblazen door windmachines en van binnenuit worden verlicht door LED schijnwerpers en lichtlijnen. Amanda Parer exposeert met installaties van mens- en dierachtige figuren op festivals over de hele wereld en won hiermee diverse prijzen.

 

Foto: Claus Langer

Read more
Read less

About the artist

Amanda Parer

Amanda Parer komt oorspronkelijk uit Sydney maar woont momenteel in Tasmanië, waar haar werk is aangekocht door publieke en privé collecties. Ze is genomineerd bij vooraanstaande nationale wedstrijden, waaronder vijf keer voor de Blaze Prize en de Glover Prize in 2008, 2012 & 2013.

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!