Forest II

Forest II

Een bos is zowel een architectonische ruimte als een levend organisme. Dit gegeven staat centraal in Forest II. Dertig tl-­buizen hangen verticaal in een ruimte, als bomen in een bos. De bezoeker wordt uitgenodigd de installatie te betreden. Bij het bewegen door de ruimte valt op dat de lichtintensiteit van de lampen wisselt. Bovendien verandert het geluid, dat bestaat uit gezoem, geknars en gekraak.

De programmering van het werk is complex en van verschillende factoren afhankelijk, zodat het onmogelijk is precies te voorspellen welke beweging voor welk resultaat zorgt. Doordat het kunstmatige bos reageert op het publiek en hierbij af en toe tamelijk onverwacht uit de hoek komt, lijkt het daadwerkelijk te leven en te willen communiceren met de bezoeker.

Read more
Read less

About the artist

Chris Ziegler

In de werken van Chris Ziegler zijn nieuwe media en podiumkunsten verweven tot interactieve installaties. H ij concentreert zich op de transfor¬≠matie die optreedt wanneer informatie wordt omgezet van het ene medium in het andere en laat zien hoe lastig het is de uiteindelijke resultaten in zo’n geval nog te herleiden tot de bron.

Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007 Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007
Projects. 2007

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!