Shine on

Shine on

Shine On bestaat uit een reeks naast elkaar geplaatste projectieschermen boven een rimpelloos wateroppervlak. De beelden die getoond worden, zijn fragmenten uit films. In alle gevallen gaat het om scènes met explosies. Doordat de beelden gespiegeld worden in de naastgelegen schermen én in het water, vormen ze een caleidoscopisch beeld. Het geluid van de ontploffingen, indrukwekkend gebulder, wordt ongewijzigd ten gehore gebracht en contrasteert met de esthetische beelden die in de symmetrische compositie enigszins aan dreiging hebben ingeboet.

Shine On is toepasselijk genoeg te zien in een oude luciferfabriek. In 1884 vestigden Mennen en Keunen zich in het pand. Al in 1870 hadden zij aan de latere Bergstraat de eerste grote luciferfabriek van het land gesticht. In 1916 werd het pand verkocht aan het bedrijf Van der Meulen-Ansems, dat het tot 2007 in gebruik had als garage.

Read more
Read less

About the artist

Klaus Obermaier

Klaus Obermaier laat zien dat met nieuwe media en hedendaagse technologie werken van grote schoonheid en subtiliteit te realiseren zijn. Hij creëert grootschalige installaties en voorstellingen maar ook internetkunst, videokunst en elektronische muziek.

Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007 Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007
Projects. 2007

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!