Foundation - Catharinakerk

Foundation - Catharinakerk

In Foundation staat de Catharinakerk centraal. Voor Gustavo Avilés belichaamt dit gebouw de oorsprong van het geestelijke en religieuze in de stad. Het idee van de kerk als een plek die verlichting brengt, vormt het uitgangspunt. De glas-in-loodramen zijn van binnenuit hel verlicht, alsof het interieur van de kerk gevuld is met stralend wit licht. De kleurige voorstellingen in de ramen zijn hierdoor ook aan de buitenzijde duidelijk zichtbaar. Het exterieur heeft een blauwe kleur gekregen, waardoor de architectuur en de vensters worden samengevoegd tot een groot lichtobject. De door Nacho Rodriguez Bach gecomponeerde muziek draagt bij aan een imposant geheel.

Read more
Read less

About the artist

Gustavo Avilés

Gustavo Aviles is een Mexicaanse ontwerper die niet alleen zoekt naar creatieve en effectieve manieren om gebouwen aan te lichten, maar ook nieuwe verlichtingsmiddelen
en -principes ontwikkelt. Verspreid over Mexico, de Verenigde Staten en Europa heeft hij met zijn team grote projecten gerealiseerd. Het gaat daarbij om zowel interne als externe verlichting van bouwwerken.

Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007 Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007
Projects. 2007

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!