Glowgedierte

Glowgedierte

Kijk! Een grote zwerm GLOW gedierte! Ze krioelen, kriebelen, kruipen, klimmen, vliegen en fladderen in het rond.

Ze hebben de mooiste vormen en kleuren én geven licht in het donker. Dit jaar werkten kinderen van Eindhovense basisscholen per school samen aan hun eigen troep fantasie insecten voor het ‘GLOW for Kids’ project. Ze zijn aan de slag gegaan met ijzerdraad en oude panty’s. Samen vormen de presentaties van alle verschillende scholen één gloeiend geheel.

Read more
Read less

About the artist

CULTUURSTATION + KEKE VAN DE VEN + BASISSCHOOL LEERLINGEN

Keke van de Ven is een kunstdocent/ kunstenaar uit Eindhoven. Voor het tweede jaar op rij ontwikkelt ze in opdracht van CultuurStation het GLOW for kids project, waar ze op een hedendaagse wijze textiel en techniek probeert samen te brengen.

CultuurStation verbindt scholen in Eindhoven met lokale culturele aanbieders en kunstenaars om kinderen artistiek te inspireren. Om leerkrachten te ondersteunen ontwikkelden zij een lesbrief voor het ontwerpen en vervaardigen van het kunstwerk. Ook is er een demonstratie waarin scholen lesideeën, kunstzinnige tips, aanwijzingen over het materiaalgebruik en technische mogelijkheden aangereikt krijgen.

De afgelopen jaren is GLOW for KIDS een succesformule gebleken. Het project draagt bij aan de creatieve ontwikkeling van kinderen, maar biedt hen ook een bijzondere ervaring: in gezelschap van ouders, leerkrachten of andere kinderen te midden van de GLOW-projecten hun eigen kunstwerk ontdekken.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!