Lumière Tango

Lumière Tango

Deze GLOWeditie voeren 48 lichtbundels een monumentale reidans op een tango compositie van Astor Piazolla welke begint onder het dak van de HEUVEL en vervolgens eindigt op straat.

Ook al wordt de choreografie niet uitgevoerd door dansers van vlees en bloed, dit wonderbaarlijke schouwspel is even nauwgezet uitgevoerd als ware het professionele dansers.

De intensiteit van de lichtbundels draagt bij aan het bijzondere lijnenspel van lichtbanen. Ze lijken te transformeren in materie, wat een haast fysieke ervaring teweeg brengt.

De succesvolle lichtchoreografie Lumière Tango van kunstenaar Wouter Brave keert hiermee terug op GLOW. Het kunstwerk beleefde zijn primeur op het TU/e terrein tijdens GLOW 2016 en werd dat jaar massaal omarmd door het publiek.

De programmering van de choreografie is in handen van Carly Eilander. De technische realisatie is i.s.m. Mirage Laser Group.

Read more
Read less

About the artist

Wouter Brave

Wouter Brave is een in de Achterhoek wonende Amsterdammer en multidisciplinair kunstenaar. Sinds 2007 is hij vooral actief als beeldend kunstenaar, lichtkunstenaar en lichtarchitect. Als lichtkunstenaar is hij ook succesvol als deelnemer aan het Amsterdam Light Festival en staan zijn installaties op internationale festivals. De afgelopen periode was hij tweemaal in China te gast met zijn werk en stond hij op het Klanglicht festival in Graz.

Als beeldend kunstenaar richt hij zich op projecten in de openbare ruimte. Als lichtarchitect heeft hij lichtontwerpen gemaakt voor de Heineken Experience en de Hortus Botanicus in Amsterdam, de Calatrava bruggen bij Schiphol, het Zuiderstrandtheater en het nog te realiseren nieuwe muziektheater – het OCC – in Den Haag.

De periode 1981 – 2000 was Brave actief als uitvoerend kunstenaar, danser en choreograaf. In deze periode werden er door hem een aantal grote theaterproducties geïnitieerd en gerealiseerd,waarin hij naast de functie van choreograaf ook de artistieke leiding had over de totale productie. Creativiteit ligt ten grondslag aan al zijn activiteiten. Concepten bedenken, ontwikkelen en uitwerken vormt de basis van zijn activiteiten. Door zijn gevarieerde loopbaan heeft hij brede kennis op het gebied van beeldende kunst, vormgeving, dans en theater. Daarnaast heeft hij een grote affiniteit met architectuur.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!