Growth

Growth

Iedereen ervaart groei in zijn leven. Groeien betekent tijd en moeite investeren in het bereiken van je doelen. Door verschillende elementen in het groeiproces te overwinnen en beheersen, kun je jezelf blijven ontwikkelen en floreren. Ook al lijken de stappen die je nu neemt niet altijd bij te dragen aan het einddoel, uiteindelijk valt het allemaal op zijn plek.

Met deze interactieve lichtinstallatie visualiseert Hypar Collective het groeiproces. In het begin van deze reis is er geen duidelijk samenhangend pad om te volgen, wat in de installatie wordt weergeven met ongeordende en niet verbonden delen. De toenemende omvang van de installatie geeft weer hoe verschillende kleinere elementen allemaal bijdragen aan groei. Bezoekers kunnen deze elementen activeren door te interacteren met de installatie, wat hen een deelnemer maakt in een netwerk dat aanzet tot persoonlijke ontwikkeling. Wanneer bezoekers de afzonderlijke elementen beheersen en het hoogste punt van de installatie hebben bereikt, worden ze uitgenodigd om terug te kijken op hun groeiproces tot nu toe. De losse elementen vormen op dit punt een samenhangend geheel, wat het bereikte doel visueel versterkt. Door gebruik te maken van anamorfose symboliseert Hypar Collective haar eigen groei als team. In 2018 toonde het team haar eerste installatie, Loop, op GLOW Eindhoven. Wanneer bezoekers terugkijken op hun groeiproces is de omtrek van Loop te zien.

Wil je meer te weten komen over deze installatie? Luister dan naar de GLOW@TU/e Tour podcast aflevering.

Read more
Read less

About the artist

Hypar Collective

Hypar Collective bestaat uit 11 leden die momenteel studeren of hebben gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hun gedeelde passie voor interactief licht is de belangrijkste drijfveer achter dit team van jonge creatievelingen. Hypar Collective heeft een sterke visie: het creƫren van interactieve lichtinstallaties die bezoekers onderdeel maken van de beleving. Het veelzijdige karakter van hun modulaire kubussen gecombineerd met het brengen van een multi-sensorische ervaring in de vorm van geluid en interactie, stelt hen in staat om hun eigen mogelijkheden steeds opnieuw uit te blijven vinden.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!