Het Schaduworgel

Het Schaduworgel

Route

Dit jaar, naar aanleiding van het thema ‘Urban Skin’, bouwt Liefde voor de Stad een rijdende installatie die op verschillende plekken langs de GLOW-route zal opduiken. Het Schaduworgel trekt door de straten. Een interactieve installatie die je toevallig tegenkomt – of niet. Met het Schaduworgel worden onderhuidse verhalen die zich de afgelopen jaren hebben opgehoopt tijdens de pandemie, uitgelicht op de huid van de stad. Op de gevels in de straten vertellen bewegende schaduwen de anekdotes en ervaringen van verschillende generaties Eindhovenaren. Zij deelden openhartig hun verhalen. Zo krijgen zij als bewegend schaduwspel een podium in de publieke ruimte, waar we elkaar weer volop mogen raken en aanraken. 

Wat leeft er onder de huid van de stad? In Het Schaduworgel staan ‘Eindhovenaren’ en hun verhaal centraal. De leefwerelden die zich tijdens de pandemie achter de voordeur hebben afgespeeld worden zichtbaar: beelden en belevingen die we individueel hebben meegemaakt, maar vaak herkenbaar zijn. Het kan een aanleiding zijn tot overdenking, verrassing of herkenning, en de erkenning van het perspectief van anderen. Maar ook een uitnodiging om het gesprek hierover met elkaar te voeren. Nu we weer samen kunnen zijn, willen we deze verhalen ook delen. Want delen is essentieel om ons samen onderdeel te voelen van een gemeenschap. 

 

 

Read more
Read less

" M e t h e t S c h a d u w o r g e l w o r d e n o n d e r h u i d s e v e r h a l e n , d i e z i c h d e a f g e l o p e n j a r e n h e b b e n o p g e h o o p t , u i t g e l i c h t o p d e h u i d v a n d e s t a d "

Over de kunstenaar

Liefde voor de Stad

Liefde voor de Stad deed voor de eerste keer mee aan GLOW vanwege de lockdown. Om toch in de stad zichtbaar te zijn met een liefdevolle boodschap van verbinding, werkten diverse Eindhovense vrijwilligers mee aan een lichtkunstwerk. Isis Boot, Laurie Roijackers, Marijn Smits en Luuk Thijssen vormden met hun verschillende achtergronden hiervoor een makerscollectief. Onder de vlag Liefde voor de Stad werken ze nu voor de derde keer samen aan een project voor GLOW en ontwikkelden het concept van Het Schaduworgel. ‘De stad is voor ons de grootste bron van inspiratie. Het is de reden dat Liefde voor de Stad bestaat en wat ons als collectief heeft samengebracht. Deze missie en inspiratie passen goed bij GLOW. Het daagt uit om het verhaal van de Lichtstad op haar eigen manier, namelijk met licht (en schaduw) te verbeelden. Het inspireert en levert unieke kansen om het verhaal anders te vertellen dan we gewoonlijk doen en toegankelijk te maken voor een breed Eindhovens publiek – én haar bezoekers.

Het initiatief Liefde voor de Stad streeft ernaar om Eindhovenaren generatie-overstijgend met elkaar te verbinden rondom een gedeelde liefde voor Eindhoven. Sinds 2015 organiseert Liefde voor de Stad jaarlijks activiteiten. De drijvende kracht van het netwerk is het samenbrengen van verschillende mensen, achtergronden en leeftijden, waardoor kennis, verhalen en ervaringen worden gedeeld en overgedragen. Zo blijft de stad verbonden met haar verleden, heden en toekomst.

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!