Strobilophones

Paradijslaan 48

Je hoort ze aankomen. Een vreemd geluid, gemurmel of geneurie. Ja, en ineens zie je het. In de verte wandelen grote opblaaspoppen op straat. Ze lijken een parade te geven, maar stoppen ook ineens voor iemands neus om een vreemd gesprek aan te knopen.

Picto Facto organiseert de eerste straattheatershow ooit op het festival. Interactief en met een humoristisch tintje. Het is een verlichte show met waanzinnige opblaaspoppen, dansers en zangers. Speciaal voor GLOW ontworpen met als hoofddoel; mensen samenbrengen en een glimlach tevoorschijn toveren. Gewoon in de straten van Eindhoven. Want op straat staat niemand stil. Het is de perfecte plek om verbindingen tussen mensen tot stand te brengen. De show brengt extra kleur en vreugde en verwondert op een plek waar je misschien al veel vaker hebt gelopen. Sta eens bewust stil en kijk. Ontspan, deel je gedachten met de mensen om je heen. Zomaar een passant die naast je staat en waar je normaal gesproken niet tegen praat. 

De reusachtige en kleurrijke opblaasbare structuren die het straattheatergezelschap heeft ontworpen, nodigen je uit te dromen, te dansen en nieuwe werelden te bedenken. Met één ambitie: deelnemen aan het spel van toevallige ontmoetingen (onverwacht of gewenst) dat eigen is aan grote festivals. De muziek en de choreografieën bestaan uit een mix van ideeën. Ze verwijzen naar tekenfilmclips en etnische liedjes, tot nummers van de The Residents en elektronische muziek. Elke inflatable is uitgerust met een autonoom geluidssysteem dat verbonden is met een centraal station dat door de muzikant wordt beheerd. Voel samen de vrolijke energie en ervaar de kunst op een ongewone maar unieke wijze. Je krijgt gegarandeerd een lach op je gezicht. 

Read more
Read less

" D e z e w a n d e l e n d e t h e a t e r s h o w z o r g t v o o r e c h t e k i p p e n v e l m o m e n t e n "

Over de kunstenaar

Picto Facto

Het straattheatergezelschap Picto Facto bestaande uit zo’n 15 kunstenaars, werd dertig jaar geleden opgericht en is sindsdien nooit gestopt met veranderen en evolueren. De kunstenaars die zichzelf omschrijven als ‘beeldblazers’, die opblaasbare structuren creëren, halen inspiratie uit alledaagse voorwerpen, strips maar ook beroemde kunstwerken. Hun pictografische taal bestaat uit heldere kleuren en eenvoudige geometrische vormen die de wereld van de kindertijd verbeelden en een vrolijke en poëtische fantasiewereld oproepen waarmee elk publiek zich kan identificeren. Het bedrijf werd geboren in 1992 en werd opgebouwd rond het verlangen om ritmische beelden voor de straat te creëren. Om te vertellen over werelden in wandelingen tussen onzin en fantasie, met één doel: gedeelde momenten. Voor Eindhoven hebben ze, naast het integreren van de Nederlandse taal in de liedjes, ook veel scènes geschreven met de stad in gedachten.

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!