In 20 Steps

Lightfall

De mens heeft altijd de vurige wens gehad om de natuur te begrijpen en het aardse te ontstijgen. Hoe geavanceerd wetenschap en techniek ook mag zijn, sommige dingen zullen altijd buiten bereik blijven. ‘In 20 Steps’ is een eerbetoon aan de mensheid en zijn eeuwige drang en doorzettingsvermogen om te leren vliegen.

Studio Drift ontwikkelde ‘In 20 Steps’ voor de biennale van Venetië in 2015. Deze ruimtelijke, kinetische installatie bestaat uit twintig paar delicate glazen buizen. De glazen ‘vleugels’ laten op abstracte wijze twintig fasen van vliegen zien. Tegelijkertijd toont het werk de totale vleugelslag op één moment. De bewegingen worden gedreven door 20 motoren die onderling met elkaar communiceren. De keuze om glas te gebruiken onderstreept de subtiliteit van de beweging en de kwetsbaarheid van de natuur.

Foto: Claus Langer

 

Read more
Read less

About the artist

Studio DRIFT

De diverse projecten van Studio Drift hebben met elkaar gemeen dat ze altijd in beweging zijn. Of het nu de pluisjes van Fragile Future zijn die elk moment lijken te kunnen opwaaien, of de lichte vormen van Shylights – gevouwen lampen die volgens gesuggereerde karaktereigenschappen, daadwerkelijk in de ruimte neerdalen- ; er ligt altijd een vitale, onderzoekende en tegendraadse energie aan de werken ten grondslag. Deze energie komt voort uit een ongebreidelde nieuwsgierigheid en een kritische houding. De maakdrift berust niet alleen op een creatieve impuls, maar op de overtuiging dat de werkelijkheid niet klakkeloos geaccepteerd hoeft te worden. Verwachtingspatronen kantelen, door objecten te maken en ruimtes te bieden die inzicht geven en bewustwording scheppen in de verhouding tussen mens en natuur; mens en maakbare wereld. Hierdoor wordt een nieuwe werkelijkheid zichtbaar.

 

 

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!