In Sight

In Sight

In Sight stelt de Catharinakerk centraal. Deze kerk werd in de dertiende eeuw voor het eerst genoemd en is lange tijd de enige kerk van de stad geweest. Honderden mensen zijn in en rond het oorspronkelijke gebouw begraven. In 2002 vond een kleinschalige archeologische opgraving plaats, waarbij de resten van een 10-jarig jongetje werden gevonden dat rond 1300 in Eindhoven geleefd moet hebben. Hij werd Marcus gedoopt.

Groll en Pelz hebben voor dit project de materialen waaruit de Catharinakerk is opgetrokken, evenals DNA-materiaal van Marcus, letterlijk onder de loep genomen. De microscopische opnames zijn sterk uitvergroot en geprojecteerd op de facade van de kerk. De organische structuren van het historische materiaal leiden de aandacht af van de architectonische constructie van het kerkgebouw, waardoor het uit zijn evenwicht lijkt te worden getrokken. Het geluid bij de projectie is van Rochus Aust.

Read more
Read less

About the artist

Tom Groll & Bettina Pelz

Tom Groll en Bettina Pelz werken gezamenlijk aan interventies in de openbare ruimte. Middels hun ingrepen proberen ze het publiek anders te laten kijken naar vaak onopvallende plaatsen in de stad en hun sociale of historische betekenis.

Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006. Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.
Projects. 2006.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!