Nachtlicht

Nachtlicht

De schaduw van ons lichtgedrag.

De invloed van de mens op het landschap is zicht- en voelbaarder dan ooit. Sterrenhemels, met name de Melkweg, zijn op nog maar enkele plekken op de wereld te bewonderen.

Om de schoonheid van de nacht te kunnen zien moet je op zoek gaan naar duisternis. Een donkere nacht draagt bij aan het ervaren van een unieke natuurbeleving. Nederland is één van de meest lichtvervuilde landen ter wereld en helaas baden grote delen van ons land ’s nachts in een zee van kunstlicht. Lichtvervuiling is in de ogen van kunstenares Tessa van Rijn een ondergewaardeerd onderwerp binnen onze huidige klimaatproblematiek. Met ‘Nachtlicht’ vraagt ze hier aandacht voor.

Read more
Read less

About the artist

Tessa van Rijn

Tessa van Rijn (1988) is fotograaf en in 2017 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Aan de hand van experimentele en vaak op de wetenschap geïnspireerde studies, onderzoek ik de relatie tussen: mens, techniek en natuur. Hierbinnen ligt de focus op de invloed van de mens op de natuurlijke omgeving. Voor GLOW Eindhoven ben ik de uitdaging aangegaan om in de stad van het licht een lichtkunstwerk te maken over de schaduw van ons lichtgedrag.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!