Infinity Mirrored Room - Love Forever

Infinity Mirrored Room - Love Forever

De Japanse Yayoi Kusama heeft grote bekendheid verkregen in de jaren vijftig en zestig.

Haar werk bestaat uit schilderijen en sculpturen, maar ook uit boeken, experimentele films en kranten, modeshows en vredesdemonstraties. De kunstenares zoekt onophoudelijk naar nieuwe, vaak onconventionele wegen om haar publiek te bereiken.

Herhaling en oneindigheid spelen een belangrijke rol in het werk van Kusama. Zo heeft ze een groot aantal schilderijen gemaakt waarop uitsluitend felgekleurde noppen te zien zijn. Ook vulde ze interieurs van boven tot onder met deze beroemde ‘polka dots’ en beschilderde ze er mensen mee tijdens happenings. Spiegelingen zijn een andere manier voor haar om schijnbaar eindeloze herhaling te bereiken.

Voor Infinity Mirrored Room – Love Forever uit 1994 weet Kusama met eenvoudige middelen een verbluffend, haast psychedelisch resultaat te bereiken. Een kleine ruimte bekleed met spiegels en lampen lijkt zich oneindig ver in alle richtingen uit te strekken. Het is alsof de beschouwer zich in een gewichtsloze toestand bevindt en zweeft in een ruimte met louter lucht en licht.

Read more
Read less

About the artist

Yayoi Kusama

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!