Kijken

Kijken

Voor GLOW is Max Sudhues de uitdaging aangegaan om het al jaren leegstaande TD-gebouw opnieuw tot leven te brengen. Achter veertig ramen, verspreid over de gevel, plaatst hij een glas waren op een overheadprojector. Kleine pompjes brengen het water aan het borrelen. De schaduw van het glas water verschijnt als een donkere vlek op de ramen, die met karnemelk halftransparant zijn gemaakt. Van de buitenzijde lijken de donkere vlekken in lichte omgeving op ogen die het publiek nieuwsgierig aankijken.

De projectoren zijn zo geschakeld dat ze één voor één aanspringen. Vervolgens begint het water te bruisen en lijken de ogen te glanzen en te sprankelen. Aan het eind van het programma worden alle projectoren tegelijk uitgeschakeld, waarna het licht langzaam uitdooft. Met eenvoudige middelen weet Sudhues een droomachtige wereld neer te zetten.

Read more
Read less

About the artist

Max Sudhues

Max Sudhues maakt met collage- en assemblage technieken van heel banale alledaagse voorwerpen lichtinstallaties. Door de objecten te projecteren, vaak met behulp van een ouderwetse overheadprojector, verandert hun aanblik volledig. De gewijzigde verhoudingen en texturen zorgen ervoor dat de voorwerpen niet of nauwelijks nog te herkennen zijn.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!