Large Pendulum Wave

Large Pendulum Wave

Wiskunde en natuurkunde saai? Large Pendulum Wave bewijst het tegendeel! De ruim zeven meter hoge installatie laten zien dat mathematische en fysische principes zeer po√ętische beelden kunnen genereren. Large Pendulum Wave bestaat uit een frame waaraan vijftien slingers hangen, ieder met een lichtgevende bol. Doordat de slingers verschillend van lengte zijn, vormen zij verrassende patronen.

Lopende golven gaan over in tegen elkaar ‘dansende’ groepjes om vervolgens te vervallen in schijnbare chaos. Even later blijken de bollen plotseling te zijn teruggekeerd in een harmonisch patroon. Niet alleen de beweging van de bollen, maar ook de kleur van hun verlichting verloopt volgens een wonderlijke ordening. Samen vormen de bewegingen een duizelingwekkend schouwspel.

Ivo Schoofs en zijn team willen de afstand tussen wetenschap en publiek verkleinen met installaties die gebaseerd zijn op herkenbare fenomenen en een lust zijn voor het oog.

Read more
Read less

About the artist

Ivo Schoofs

Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013. Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.Projects. 2013.
Projects. 2013.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!