Leuchtende Vorbilder

Leuchtende Vorbilder

Tijdens GLOW heeft Vollrad Kutscher het voormalige postkantoor in een portrettengalerij veranderd. Op de muren verschijnen beeltenissen van personen die van belang zijn geweest voor de ontwikkeling van licht en elektriciteit, zoals André-Marie Ampère, Luigi Galvani, Alessandro Volta en James Watt. Juist in lichtstad Eindhoven zijn hun verdiensten van grote betekenis.

Op twaalf metalen staven zijn kleine lampen aangebracht. De glazen omhulsels van de lampjes zijn zodanig geschilderd dat het patroon van licht en schaduw op de muur een portret oplevert. De kunstenaar heeft met behulp van deze lampen ook fotogrammen gemaakt. Hiervoor heeft hij in een donkere kamer het licht van de lamp op fotogevoelig materiaal laten vallen. Het belichte oppervlak is grijs of zwart verkleurd, waardoor het portret als negatief verschijnt. De twaalf fotogrammen zijn aan weerszijden van de licht portretten gepresenteerd.

Read more
Read less

About the artist

Vollrad Kutscher

Vollrad Kutscher houdt zich bezig met de relatie tussen de identiteit van het individu ten opzichte van die van de samenleving en de rol die voorbeeldfiguren hierbij spelen.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!