Light Attack

Light Attack

Light Attack bestaat uit een projectie van een mensfiguur die vanuit een rijdende auto op de gevels van de stad wordt gericht. De figuur wordt live geanimeerd. Software koppelt bestaande filmpjes en korte animaties aan externe informatie zoals de snelheid van de auto. De regisseur kan zich hierdoor volledig richten op de interactie tussen de figuur en zijn omgeving. Zo kan het virtuele personage op een groep mensen aflopen, een voorbijganger volgen, even op het gras gaan zitten of naar bladeren op de grond kijken.

De auto volgt de festival route en kan op elk willekeurig moment opduiken. Omdat we niet gewend zijn aan bewegende beelden die inbreken in onze persoonlijke leefomgeving, worden vragen opgeroepen over eigendom en privacy. Hoe openbaar is de openbare ruimte?

Read more
Read less

About the artist

Daniel Sauter

Het werk van Daniel Sauter gaat over de implicaties van nieuwe media en technologie voor cultuur en samenleving. Hiertoe realiseert hij digitale kunst, performances, geluidskunst, interactieve installaties en robots, waarvan veel in de openbare ruimte.

Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008 Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008
Projects. 2008

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!