Light Painting

Light Painting

In 2010 was het werk van Spectaculaires op de Paterskerk te zien. In 2011 veranderden zij samen met Artslide de langgerekte gevel van het stadhuis in een immens schilderij. Hiervoor werd de fa├žade, het ruwe schildersdoek eerst in de grondverf gezet. Bij elke aanraking van de kwast lijkt de gevel van het pand in te deuken en mee te veren. Het geluid versterkt deze illusie.

Vervolgens brengt een schilder met penseel en spatel de meest fantastische voorstellingen op het doek aan. Herkenbare elementen gaan vloeiend over in abstracte composities. Met elke toevoeging raakt de herinnering aan het stadhuis verder op de achtergrond. Af en toe verschijnt de schilder als silhouet en brengt hij van dichtbij nog wat kleine veranderingen aan. Uiteindelijk wordt het schilderij losgemaakt van zijn ondergrond en begint het proces weer opnieuw.

Read more
Read less

About the artist

Spectaculaires

Het in 1987 opgerichte Spectaculaires legt zich toe op grootschalige projecten in de openbare ruimte. Projecties en geluid zijn hierin terugkerende elementen. Als scherm voor de projecties dienen beeldbepalende elementen van een stad, zoals historische monumenten, in het oog springende flatgebouwen of centraal gelegen pleinen.

 

Projects. 2011.Projects. 2011.Projects. 2011.Projects. 2011. Projects. 2011.Projects. 2011.Projects. 2011.Projects. 2011.
Projects. 2011.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!