Lumière Tango

Lumière Tango

Het GLOW project Lumière Tango van kunstenaar Wouter Brave kan het beste worden omschreven als een licht choreografie. Een choreografie die niet wordt uitgevoerd door dansers van vlees en bloed, maar door 48 lichtbundels die een gevoelige voorstelling geven op een tango compositie van Astor Piazzolla, getiteld ‘NoviTango’. De choreografie wordt echter even nauwgezet uitgevoerd als ware het professionele dansers, een wonderbaarlijk schouwspel. De intensiteit van de lichtbundels draagt bij aan het bijzondere lijnenspel van lichtbanen die opgaan in de koude avondlucht.

Als toeschouwer kun je er voor kiezen om van een afstand van het lichtspel te genieten, toch is de beleving intenser wanneer je er doorheen loopt. Begeef je tussen de ‘dansers’ en er vindt een wisselwerking plaats tussen jou en het kunstwerk. De lichtbundels lijken te transformeren in materie, wat een haast fysieke ervaring teweeg brengt.

De programmering van de choreografie is in handen van Carly Eilander.
De technische realisatie is i.s.m. Mirage Laser Group

 

Foto: Claus Langer

 

Read more
Read less

About the artist

Wouter Brave

Wouter Brave is een in de Achterhoek wonende Amsterdammer en multidisciplinair kunstenaar met een lange staat van dienst. De afgelopen 10 jaar is hij actief als lichtkunstenaar, lichtarchitect en beeldend kunstenaar.

In de periode 1981 – 2000 was Brave vooral werkzaam als uitvoerend kunstenaar, danser en choreograaf. Zijn huidige fascinatie voor lichtkunst en zijn achtergrond als danser en choreograaf hebben tot het kunstwerk geleid dat hij voor Glow 2016 ontwikkeld heeft.

 

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!