Luna

High Tech Campus, The Strip

De High Tech Campus ligt misschien niet midden in het centrum van Eindhoven, maar is tijdens GLOW een belangrijke bezienswaardigheid. Midden tussen de gebouwen van de campus zie je de prachtige natuur met daarin een waterpartij waar Luna verwondert. 

Want zeg nu eerlijk. We vragen ons zoveel dingen af over onze existentiële betekenis in het universum. De Maan (Luna) speelt daarbij een grote rol. Hij is mysterieus en toch vredig. Het heelal geeft ons energie. De dualiteit van de maan zet ons aan het denken, maar laat ons toch kalm en bedachtzaam blijven. De adembenemende vormen van Luna zorgen voor een grote technische uitdaging. De creatie – een multimediale fonteinshow – die samen met Monad van Anastasia Isachsen op de High Tech Campus wordt gepresenteerd is rustig, indrukwekkend en voelbaar. Om de voorstelling te ondersteunen en nog completer te maken, is deze installatie met muziek geprogrammeerd. Samen met de maan en dromerige soundscapes creëren de twaalf zwevende bollen die van licht veranderen, associaties met zonnestelsels en sterrenstelsels. Het geeft het geheel energie. Onvergetelijk. Je wilt zweven en tegelijkertijd dansen. 


Luna van Janis Peterson is samen te zien met lichtinstallatie Monad van Anastasia Isachsen. Samen zullen ze een poëtische, raadselachtige en diepgaande ervaring creëren. Het podium is het water op de High Tech Campus. 

Read more
Read less

" K u n s t i s a l t i j d o m j e h e e n e n h e t h o u d t j e l e v e n i n t e r e s s a n t e n i n s p i r e e r t j e o m m e e r t e d o e n "

Over de kunstenaar

Janis Peterson

Janis Petersons, de Letse kunstenaar en eigenaar van het bedrijf ‘Artistic’ staat erom bekend dat hij niet-standaard technische oplossingen ontwikkelt. Denk hierbij aan deze multimediale fonteinshows met gecombineerde video-projecties en speciaal ontwikkelde scenografie. Aangevuld met licht en laserapparatuur. Zoals hij zelf zegt: “creëren en evolueren wil ik al mijn hele leven.” Hij laat zich hierbij graag inspireren door de normaalste dingen. Materialen uit de natuur, dingen die hij tegenkomt of gewoon thuis in en rondom zijn huis buiten de stad. Zijn gedachten weet hij feilloos om te zetten in lichtcreaties waarmee hij onvergetelijke gevoelens op verschillende evenementen realiseert. Hij speelt hierbij graag met licht, water en kleuren, van meditatieve tot energetische vibraties.

Janis ontwerpt en creëert daarmee niet alleen. Hij verwezenlijkt alles tot het laatste stuk. Van het werken voor de prive-evenementen, maar ook openbare evenementen, grote festivals in steden tot het maken van kunstwerken en scenografieën voor lichtfestivals. Niets is hem te gek.

Projects. 2022.

De ingang bevindt zich aan de Prof. Holstlaan, ingang Dommelpoort.
Parkeren is mogelijk bij P0

Laatste NieuwsLaatste NieuwsLaatste NieuwsLaatste Nieuws Laatste NieuwsLaatste NieuwsLaatste NieuwsLaatste Nieuws
Laatste Nieuws

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!