Monad

High Tech Campus, The Strip

Nul. Het begin. Geboorte, leven, de dood en wedergeboorte. Monad vertelt het allemaal tegelijk. Het is een spectaculaire videoprojectie op waterscherm, die uitnodigt tot een inspirerende en enthousiasmerende ervaring. Verwondering en reflectie over het leven, en de kans op een nieuw begin. Pythagoras noemde een cirkel – waarnaar deze lichtkunstinstallatie is vernoemd – Monade. Volgens hem is een cirkel niet voor niets de meest volmaakte vorm van alle creatieve vormen, zonder begin of einde. Het geheel, het oneindige, het eeuwige, het verenigde. Gezien als een aureool, een element van de geest, verenigt de cirkel de elementen van het leven: vuur, lucht, water en aarde. Het is een symbool van tijd, de eeuwigdurende beweging van het leven. Het reusachtige ritme van het universum en een oorspronkelijke perfectie. De cirkel begrenst de chaos en beschermt. Hij zorgt voor evenwicht en harmonie. De kunstenaar Anastasia Isachsen combineert, zoals ze zelf zegt, al deze lagen van intellectuele betekenissen en symbolen met diep emotionele expressie. Het kunstwerk is gemaakt tijdens de wereldwijde pandemie. Het is een reflectie van Anastasia op onze onderlinge verbondenheid, het leven, onze relatie tot de dood maar ook op hoop op wedergeboorte en een nieuw begin. De creatie van dit werk Monad is een betoverende ervaring, mede dankzij de samenwerking met de erkende Noorse jazzcomponist Arve Henriksen, die een diep emotionele muziekcompositie heeft gecreëerd voor deze schitterende projectie. 

 

Monad van Anastasia Isachsen is samen te zien op met lichtinstallatie Luna van Janis Peterson. Samen zullen ze een poëtische, raadselachtige en diepgaande ervaring creëren. Het podium is het water op de High Tech Campus. 

Read more
Read less

" M o n a d i s g e i n s p i r e e r d o p e e n o n e i n d i g e v o r m d i e d e m e n s h e i d a l e e u w e n l a n g f a s c i n e e r t e n d i e m e e r d e r e b e t e k e n i s s e n h e e f t i n a l l e c u l t u r e n o v e r d e h e l e w e r e l d . "

Over de kunstenaar

Anastasia Isachsen

De uit Noorwegen afkomstige Anastasia Isachsen is als beeldend kunstenaar en curator, gespecialiseerd in projecties en lichtkunst. Ze creëert videokunst voor verschillende internationale culturele projecten zoals festivals, concerten en dansvoorstellingen. Waarbij ze graag samenwerkt met andere kunstenaars zoals muzikanten, dichters of architecten. Haar werk kan minimalistisch en grafisch worden beschouwd, maar haar kunst is altijd rijk aan visuelel betekenissen en symbolen die een filosofische laag aan het werk geven. ‘De verbinding tussen intellectuele en emotionele aspecten maakt mijn werk tot een hele ervaring, die mensen meerdere keren willen zien. Ik hoop dat hetzelfde ook gebeurt met Monad op GLOW.’

Een leuk weetje is dat ze zelf ook lichtkunstfestivals organiseert. Anastasia is artistiek directeur op oprichter van Fjord Studio, een studio gespecialiseerd in het samenstellen en produceren van lichtkunstproducties in Noorwegen. Twee keer per jaar produceert ze lichtkunstfestival Fjord Oslo en Fjord Geiranger. ‘Ik hou absoluut van wat ik doe. Ik hou van de periodes van creatie, diepe concentratie en ervaring van verbonden zijn met iets dat groter is dan ik. Ik hou van onze nieuwe kunstvorm, lichtkunst, en door zowel kunstenaar te zijn als door onze twee lichtkunstfestivals op te richten, draag ik bij aan de ontwikkeling ervan en het delen ervan met ons geweldige publiek.’

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!