Moonlight

Moonlight

Een buitenaardse lichtshow op basis van muzikale communicatie tussen planeet aarde en de maan.

Ter ere van het 100 jarig bestaan van de Steentjeskerk en het 50 jaar jubileum van de maanlanding wordt de Steentjeskerk ingezet voor het vertonen van “Moonlight”. Een buitenaardse lichtshow op basis van muzikale communicatie tussen planeet aarde en de maan. De installatie verbeeldt de communicatieve werking van het verzonden audiobericht en het ontvangen van de vervormde reactie in licht.

Bij een zogenaamde “Moonbounce” worden er radiosignalen vanuit de radiotelescoop in Dwingeloo tegen de maan aan gekaatst: deze komen vervolgens vervormd weer terug naar Aarde. In relatie tot het thema “Living Colors” zijn er tonen aan het radiosignaal toegevoegd, geïnspireerd op de melodie uit de film ‘Close Encounters of the Third Kind’ (Steven Spielberg, 1977). De lichtshow wordt uiteindelijk bepaald door wat de geluidsgolven ontmoeten op het maanoppervlak. Misschien wel de voetafdruk van Neil Armstrong?

De Moonbounce-techniek zie en hoor je terug doordat het licht door motorisch gestuurde spiegels teruggekaatst wordt op het timbre en het tempo van de tonen. Zo worden de spiegels daadwerkelijke reflectoren van de lichtbundels en de audio trillingen.

Read more
Read less

About the artist

VALERIE VAN ZUIJLEN

Valerie van Zuijlen won de Foederer Talent Award 2019 met haar project Moonlight en heeft hiermee een prominente plek op de hoofdroute van GLOW gekregen. Voor het project Moonlight werkt Valerie samen met de Nederlandse HAM Radio Astronomers Jan van Muijlwijk en Harry Keizer, facilitators van de radiotelescoop in Dwingeloo, onderdeel van CAMRAS. Voor de realisatie van het ontwerpconcept heeft Van Zuijlen samengewerkt met een team van professionals: Eindhovense lichtkunstenaar Michel Suk (lichtscenario en productietechniek), mediakunstenaar Mark IJzerman (compositie), mechanisch kunstenaar Thijs Rijkers (bewegende spiegels), Jan van Muijlwijk en Harry Keizer (Facilitators radiotelescoop) & Valerie van Zuijlen (Art director).

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!