Morse Code Communication

Morse Code Communication

Op de bovenste verdieping van het GGD gebouw, in het centrum van de stad, heeft Hobza een groot aantal schijnwerpers voor de ramen geplaatst. Alle lampen kunnen gelijktijdig worden in- of uitgeschakeld waardoor ze als seinsleutel kunnen worden gebruikt.Volgens de morsecode verzendt ze boodschappen naar de inwoners van Eindhoven, in afwachting van een reactie.

Slechts weinig mensen zullen in staat zijn de aan- en uitspringende lichten als morse te herkennen, de gecodeerde boodschap te begrijpen, en hier vervolgens op te reageren. Morse Code Communication kan dan ook warden opgevat als een metafoor voor problematische communicatie in het algemeen en die tussen kunstenaar en publiek in het bijzonder.

Read more
Read less

About the artist

Klara Hobza

De Tsjechische kunstenares Klara Hobza laat zich inspireren door historisch onderzoek en verhalen. Op basis hiervan formuleert ze een opdracht voor zichzelf die bijna onmogelijk te volbrengen is. Er is echter altijd een kleine kans op succes. Performance is een centraal element in het werk van Hobza. Het uitvoeren van haar zelfopgelegde taken resulteert daarnaast in tekeningen, teksten en video’s.

Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006. Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.
Projects. 2006.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!