My Public Garden

My Public Garden

Het Herbum Follus doet denken aan wuivend riet, waarbij de pluimen zijn vervangen door rode lichtpunten. Het Carbonium lijkt op een geknot boompje waarvan de knoppen worden gevormd door gloeilampen en de stam door vele meters elektriciteitssnoer. De Ombrellum herinnert met zijn grote rozetten aan een boeket chrysanten of goudsbloemen en de Pissenlit verwijst naar de pluizenbol van een paardenbloem.

Damen vormen de sculpturen een feestelijk decor waar de bezoeker doorheen kan lopen. Het normaal gesproken zo lege en uitgestrekte plein is met de metershoge beelden voor even veranderd in een stadspark waarin je kunt ontsnappen aan de drukte van alledag en rustig kunt genieten van de omgeving.

Read more
Read less

About the artist

TILT

Het Franse TILT, opgericht door Francois Fouilhé en Jean-Baptiste Laude, tovert het 18 Septemberplein om in een weelderige bloementuin. Lichtgevende sculpturen met wonderlijke namen en vormen zijn verspreid over het plein opgesteld.

 

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!