Tunnel Rinascimentale con galleria celeste

Tunnel Rinascimentale con galleria celeste

De Demer, een van de belangrijkste winkelstraten van Eindhoven, is tijdens deze editie het domein van Luminarie De Cagna. Uit een houten constructie en honderdduizenden kleurige lampjes is een reusachtige zuilenpartij opgetrokken die door zijn rondbogen doet denken aan Romaanse of Renaissancistische architectuur. De entreepartij is met 28 meter hoogte imposant. Het publiek kan door de sprookjesachtige galerij lopen en zich omgeven voelen door licht en kleur. Muziek draagt bij aan een schouwspel waarbij een vleugje kitsch niet ontbreekt.

Read more
Read less

About the artist

Luminarie De Cagna

Luminarie De Cagna is een Italiaans familiebedrijf dat in 1930 is opgericht. Destijds verlichtte de firma bij feestelijke gelegenheden gebouwen en pleinen met olie- en carbidlampen. Al snel werd overgeschakeld op elektrisch en licht en sinds 2006 worden voor nieuwe projecten uitsluitend leds gebruikt. De lampjes worden aaneengeschakeld tot grote gordijnen van licht, die op gebouwen worden aangebracht of over vrijstaande elementen worden gespannen. Op deze manier kunnen hele straten en zelfs pleinen vol in het licht worden gezet.

 

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!