diverse werken

diverse werken

Navid Nuur gebruikt voor zijn werk alledaagse voorwerpen en materialen zoals touwtjes, vuilniszakken en tl-buizen en transformeert deze tot subtiele en zinnenprikkelende installaties.

In al zijn werk speelt het concept een belangrijke rol. Zo onderzoekt hij conventies en de verwachtingspatronen waarmee we de wereld om ons heen tegemoet treden. Als je een gloeilamp vult met neon-gas en je zet er spanning op waardoor hij licht gaat geven, kun je dit nieuwe object dan nog een gloeilamp noemen?

Voor GLOW presenteert hij een installatie in de Schellensfabriek, waarin hij met een aantal nieuwe werken reageert op objecten uit de collectie van het Van Abbemuseum. Getoond worden onder meer een werk van Dan Flavin, geheel samengesteld uit tl-buizen, en de video Manipulating a Fluorescent Tube van Bruce Nauman uit 1969. De werken van Nuur, waarin eveneens tl-buizen voorkomen, laten telkens op een nieuwe manier kijken naar het origineel en brengen specifieke eigenschappen ervan aan het licht. De installatie wordt gecompleteerd met enkele oudere werken van de kunstenaar.

Ten slotte brengt Nuur onder de titel The After GLOW een krant uit, waarin hij om het fenomeen licht beter te begrijpen ook het donker onderzoekt. De krant werd tijdens de editie van 2010 gratis verspreid.

Read more
Read less

About the artist

Navid Nuur

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!