no title - Mariënhage

no title - Mariënhage

Deze installatie is speciaal ontwikkeld voor de Verrijzeniskapel die sinds 1960 in gebruik is als oecurnenische studentenkerk. De kapel werd in 1924 gebouwd als onderdeel van het Gymnasium Augustinianum van de paters Augustijnen en is een aanbouw aan het oude kloostercomplex Mariënhage.

Boven de hoofden van het publiek loopt een groene laserstraal. Deze wordt onderbroken door kleine stofdeeltjes die onder invloed van de beweging van bezoekers omhoog dwarrelen. De beweging van het stof wordt aan het uiteinde van de laserstraal door een camera opgenomen en omgezet in een projectie op groot formaat. De kleine stofdeeltjes lijken door de schaalverandering eerder op hemellichamen als sterren en kometen. De projectie is gericht op een glas-in-loodraam, waardoor een deel van het licht binnen, en een deel buiten te zien is.

Read more
Read less

About the artist

Achim Mohné

De installaties van Achim Mohne raken aan de grenzen van de menselijke perceptie en laten zien hoe informatie in het ene medium kan worden omgezet in een ander medium. Zijn werken bestaan uit laboratoriumachtige opstellingen waarin verschillende dingen tegelijk te zien of te horen zijn.

Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007 Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007Projects. 2007
Projects. 2007

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!